zondag 15 juni 2008

PearledRomance Clue 1
Clue 1 gisteren gebreid.

Mooi patroon, ben benieuwd hoe het verder gaat.
Zie mijn eerdere bericht over deze KAL.

zondag 8 juni 2008

MANDELA2 Mandela's die ik in 2003 gemaakt heb doen me sterk denken aan het kantbreien waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Binnenkort maar eens experimenteren met dun zwart garen.
Lijkt me leuk om mandela's in gecombineerde technieken te maken waarbij ik het breiwerk als basis gebruik.
Idee maar even vasthouden tot mijn vacantie.

PearledRomance

A.s. donderdag begint een nieuwe KAL op Knitting Delight. Een Yahoo groep van de Duitse ontwerpster Birgit Freyer. Wordt een langwerpige sjaal met kraaltjes.


De stekenproef gemaakt van 2 draden dunne zwarte lamswol waarvan ik een cone van 1400 gram heb gekocht op Ebay bij BSK-UK. De kraaltjes zijn van Gutermann. Het zijn mooie kralen van goede kwaliteit. Bij goedkope Tsjechische kralen zitten er altijd heel veel tussen die een afwijkend formaat hebben. Deze zijn beter. Nog niet zo constant als Japanse kralen maar die zijn dan ook behoorlijk prijzig.maandag 2 juni 2008

KAL

Er starten binnenkort een paar mystery KAL's waarvoor ik me heb aangemeld.
KAL staat voor Knit Along. Samen hetzelfde patroon breien. Bij een Mystery KAL weet je alleen wat je gaat breien, meestal een sjaal maar nog niet hoe de sjaal eruit komt te zien. Elke week krijg je via een YAHOO groep een stukje van het patroon. Meestal start de ontwerpster met een proefstukje en een beschrijving van de benodigde materialen.


Voor 2 KAL's een proefstukje (swatch) gemaakt. Voor de Casablanca sjaal (desertkleur) en voor de Goddess Knits Mystery sjaal (lila). Hieronder de links.


http://groups.yahoo.com/group/goddessknitsmystery/spnew
http://groups.yahoo.com/group/casablancakal/